"Львівобленерго" оскаржить у суді недопуск до торгів з продажу "Вінницяобленерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Львівобленерго" оскаржить у суді недопуск до торгів з продажу "Вінницяобленерго"

Фондовий ринок
374
Енергопостачальна компанія ПАТ "Львівобленерго" оскаржить у суді її недопуск до конкурсу з продажу 50% "Вінницяобленерго" і його підсумки.
Як повідомив журналістам представник "Львівобленерго" Роман Сазонов, позов компанія має намір подати в першій половині понеділка, оскільки побоюється, що всі процедури з продажу "Вінницяобленерго" пройдуть в прискореному темпі.
Як уточнив Сазонов, підставою для подачі позову є те, що конкурсна комісія неправомірно не допустила "Львівобленерго" до торгів, оскільки cьогоднішній конкурс є продовженням перенесених торгів від 3 лютого, до яких компанія була допущена без зауважень.
При цьому він заявив, що рішення про недопуск до конкурсу було офіційно пред'явлено "Львівобленерго" за 15 хвилин до початку торгів. Відповідно, у компанії не було можливості відстояти свої права на участь в ньому в рамках існуючого правового поля.
Як повідомлялося, ФДМ усунув ПАТ "Львівобленерго" від конкурсу з приватизації 50% "Вінницяобленерго" посилаючись на протест Генеральної прокуратури України. У свою чергу, "Львівобленерго" звинуватило Фонд у спробах провести приватизацію упереджено і в інтересах одного з учасників.
Перша спроба проведення конкурсу з приватизації 50% "Вінницяобленерго" 3 лютого була зірвана через відсутність кворуму в конкурсній комісії.
У конкурсі з приватизації 50% акцій обласної енергопостачальної компанії "Вінницяобленерго", що відбувся в понеділок, перемогло ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО, підконтрольне бізнесмену Костянтину Григоришину).
НАК "Енергетична компанія України" належить 25% акцій обленерго, Garensia Enterprises Limited (Кіпр) - 20,3% акцій.
"Вінницяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі на території Вінницької області та надає послуги з транспортування та постачання електроенергії споживачам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас