Лікарі Червоного Хреста відмовилися обстежувати Юлію Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лікарі Червоного Хреста відмовилися обстежувати Юлію Тимошенко

Кримінал
2445
Вчора стало відомо, що представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) відмовилися брати участь в медичному обстеженні екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Можна сказати, що ми самі відмовилися від участі в цій програмі. На даний момент створюється враження, що наша присутність буде зайвою", - розповів представник московського офісу МКЧХ (координує діяльність Червоного Хреста в Росії, Білорусії, Україні, Молдавії) Монік Нанхен. Він підкреслив, що українська влада вже проінформована про це рішення.
Як відомо, МКЧХ був єдиною організацією, запрошеною стороною колишнього прем'єра для участі в міжнародному консиліумі, який збереться в Качанівській жіночій виправній колонії з приводу стану здоров'я пані Тимошенко. Уряду Канади та Німеччини з власної ініціативи запропонували допомогу своїх медичних фахівців, на що Юлія Тимошенко відповіла згодою.
"Лікарі з Німеччини - це невролог і фахівець з проблем спини і дисків. З Канади - керівник відділення швидкої допомоги однієї з наших лікарень, дуже хороший діагностик, кардіолог, лікар, який спеціалізується на акушерстві-гінекології і, нарешті, терапевт, який також має практичний досвід в токсикології", - повідомив в суботу радіо "Свобода" виконавчий директор Конгресу українців Канади Тарас Залуська.
За інформацією Генеральної прокуратури, група іноземних медиків прибуде до України сьогодні. "Генпрокуратура в межах своєї компетенції сприятиме організації обстеження міжнародними та українськими фахівцями Юлії Тимошенко у понеділок, 13 лютого", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.
Тимошенко, за словами її захисника Сергія Власенка, відмовиться від обстеження українськими медиками. "Я отримав інформацію про те, що українська сторона намагалася або намагатиметься підписати з іноземними лікарями договір: якщо Юлія Тимошенко допустить до себе тільки іноземних фахівців, щоб вони обов'язково повідомили МОЗ її діагноз, - це розголошення лікарської таємниці!" - заявив Власенко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас