Кабмін заощадив більше мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заощадив більше мільярда гривень

Казна та Політика
575
Скорочення витрат на утримання чиновників дозволили пожвавити економіку України. Про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі з головними редакторами ЗМІ країн СНД, Балтії та Грузії, повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
"За два роки ми на уряд і органи виконавчої влади не придбали жодного автомобіля, скоротили велику кількість чиновників і витрати на їх утримання більш ніж на мільярд гривень. Більше того, ми вдвічі скоротили кількість службового автотранспорту. Такі державні витрати, які можна скоротити, ми їх все скоротили, але витрати держави на інфраструктурні проекти: на мости, метро, дороги - ми значно збільшили, оскільки вони пожвавлюють економіку", - сказав Азаров.
За його словами, один мільярд коштів, задіяних в будівництві, повертається "500 мільйонами в держбюджет у вигляді податкових надходжень і через збільшення попиту на внутрішньому ринку". Адже одне робоче місце в будівництві створює 5 робочих місць в суміжних галузях, призводить до збільшення заробітних плат та активізації внутрішнього ринку.
Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України "Про встановлення ліміту легкових автомобілів, що обслуговують органи виконавчої влади" від 26 грудня 2011 року № 1399 майже вдвічі скорочено ліміт легкових автомобілів центральним і місцевим органам виконавчої влади.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас