Держсекретаріат США: Україна не отримає кредит МВФ без демократії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держсекретаріат США: Україна не отримає кредит МВФ без демократії

751
Заступник держсекретаря США Філіп Гордон заявив, що Міжнародний валютний фонд може не дати Україні кредит, якщо вона не буде дотримуватися демократичних принципів.
Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ТВі, показаному в неділю, передає Українська правда.
"Зауважте, Міжнародний валютний фонд зазвичай фокусується на конкретних економічних показниках. Але я повинен сказати, що коли країна порушує демократичні принципи, міжнародним організаціям, навіть чисто фінансовим, стає складно таку державу підтримувати. Особливо в умовах, коли багато інших країн намагаються отримати кредити МВФ", - сказав Гордон.
"Отже, навіть якщо демократія не є формальним критерієм для МВФ, я думаю, справедливо буде сказати, що міжнародне співтовариство буде менш схильним підтримувати країну, яка не дотримується демократичних принципів", - додав він.
"Коли ми говоримо, що Україні потрібно провести деякі зміни, перш ніж наші відносини почнуть розвиватися, то це об'єктивна необхідність. І, нарешті, якщо відносини України зі світом та Європейським Союзом не будуть розвиватися, це буде для нас дуже прикро. Але найбільше від цього втратить сама Україна", - сказав заступник держсекретаря США.
Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд наполягає на необхідності підвищення ціни на газ для населення на 30% і для підприємств комунальної теплової енергетики на 58%.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас