Біля будівлі парламенту Греції почалися зіткнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біля будівлі парламенту Греції почалися зіткнення

Казна та Політика
302
Біля будівлі парламенту Греції в Афінах почалися зіткнення поліції з багатотисячним натовпом маніфестантів, які зібралися біля стін парламенту, щоб висловити протест проти нових заходів жорсткої економії, які передбачає другий пакет кредитної підтримки Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду на €130 млрд, повідомляє Reuters.
Натовп закидає камінням і пляшками із запальною сумішшю будівлю парламенту, а також співробітників правопорядку. У відповідь, грецька поліція почала використовувати проти демонстрантів сльозогінний газ і шумові гранати.
Поліція змогла відтіснити натовп від парламенту, проте невеликі угрупування людей продовжують спроби пробратися на територію парламенту.
Це демонстрація виявилася найчисленнішою за останні місяці протестів громадян Греції.
Зараз в грецькому парламенті проходить нарада, за підсумками якої буде вирішена доля про ухвалення законопроекту, за яким країна має одержати $130 млрд від Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду.
Для виплати всіх боргів, за планами Євросоюзу, Греція повинна скоротити свій бюджет завдяки зниженню рівня мінімальної оплати праці на 20%, скороченню 15 тисяч працівників у держсекторі, а також зменшенню пенсій.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас