Путін запропонував стратегію збереження народу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін запропонував стратегію збереження народу

4704
Кандидат в президенти Росії прем'єр-міністр Володимир Путін у своїй статті, написаній для "Комсомольської правди", озвучив заходи, виконання яких зможе в доступному для огляду майбутньому збільшити населення Росії до 154 мільйонів осіб.
Статтю, яка вийде в понеділок, прем'єр назвав "Будівництво справедливості. Соціальна політика для Росії". Він описує проблеми в цій сфері, пропонує шляхи їх ефективного вирішення, повідомляє РИА Новости.
Путін пропонує вже з 1 вересня оплату праці викладачів державних вузів підвищити до середньої по регіону, а в 2013-2018 роках заробіток професорів і викладачів вузів повинен скласти 200% від середнього по економіці регіону. Цей же орієнтир запропонований для лікарів.
Інша ініціатива прем'єра - відтворити робочу аристократію. До 2020 року вона повинна скласти не менше третини кваліфікованих працівників (близько 10 мільйонів осіб), вважає він.
Серед першочергових завдань: протягом чотирьох років ліквідувати черги до дитсадків. Путін ще раз підкреслив, що він проти підвищення пенсійного віку. Торкаючись теми студентства, Путін пропонує підвищити стипендію на 5000 рублів на місяць.
Прем'єр вважає, що Росії потрібні телеканали, присвячені класичній музиці, театру, образотворчому мистецтву, архітектурі, а також літературний, історичний і канали з дитячою класикою.
Якщо вдасться реалізувати стратегію народозбереження, то до 2050 року населення країни збільшиться до 154 мільйонів осіб, упевнений Путін. В іншому, інерційному варіанті, населення країни до цього ж часу зменшиться з нинішніх 142 мільйонів до 107 мільйонів.
Це п'ята програмна стаття Путіна. Чотири попередні статті також виходили по понеділках.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас