Баффет радить інвесторам уникати облігацій, іпотеки та золота — Finance.ua

Баффет радить інвесторам уникати облігацій, іпотеки та золота

711
Легендарний інвестор Уоррен Баффет опублікував своє щорічне звернення до акціонерів Berkshire Hathaway, в рамках якого поділився своєю думкою щодо привабливості фінансових інструментів.
Баффет радить інвесторам уникати облігацій, іпотеки і золота. Низькі відсоткові ставки та інфляція повинні переконати інвесторів купувати облігації, проте, на погляд Баффета, це буде серйозною помилкою.
«Облігації є одними з найнебезпечніших активів. За останнє сторіччя ці папери знищили купівельну спроможність інвесторів у багатьох країнах, навіть якщо ці власники продовжували отримувати своєчасну виплату основної суми боргу і відсотків», - вважає мільярдер.
Однак він зазначив, що високий рівень відсоткових ставок може компенсувати покупцям інфляційні втрати, коли вони стикаються з валютними інвестиціями, але поточні ставки перебувають на дуже низькому рівні, тому на даному етапі облігації краще «обходити стороною».
Баффет також зазначив, що ризикованими інвестиціями можна вважати фінансовий ринок, іпотеку та банківські депозити. У той же час Баффета не раз звинувачували в тому, що однією з його «специфічних» стратегій інвестування була скупка активів, що подешевшали після його негативних прогнозів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас