Росіянин купив латвійський LTB Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянин купив латвійський LTB Bank

295
Російський бізнесмен Ігор Кім купив 100% акцій латвійського банку LTB Bank, повідомляє портал Delfi.lv з посиланням на російський банк МДМ-банк, якому раніше належали всі акції LTB Bank. У той же час Кім перестав бути акціонером МДМ-банку, який викупив його пакет акцій, передає кореспондент ІА REGNUM.
Ще 26 січня латвійська Комісія ринку фінансів і капіталу схвалила операцію, в результаті якої власником LTB Bank став Ігор Кім. Відповідні зміни до реєстру акціонерів банку було внесено 9 лютого. За обсягом активів - близько 267 млн латів (378 млн євро) - LTB Bank є 15-м за величиною латвійським банком.
В даний час Ігорю Кіму, крім LTB, належить частка в російському банку "Східний", а також пакет акцій в Експобанку - колишньому Барклайс-банку (російській "дочці" британської групи Barclays). У грудні Ігор Кім був призначений главою Барклайс-банку.
Восени 2011 року LTB Bank часто згадувався судовій тяжбі, що в проходить в Лондоні, між російськими бізнесменами Борисом Березовським і Романом Абрамовичем. Зокрема, адвокат Бориса Березовського Лоуренс Рабинович заявив російській газеті "Ведомости", що кошти компаній Романа Абрамовича можуть перебувати в LTB Bank. Рабинович, спираючись на звіт Рахункової палати, зазначив, що LTB Bank міг використовуватися для виведення грошей з-під оподаткування РФ. За його словами, посередницькі компанії Абрамовича "Олівеста" і "Вест" через банк перераховували гроші, зокрема, в Панаму, за контрактами на купівлю товарів, потім вони скасовувалися і кошти поверталися в LTB Bank.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас