Естонський Сампо Банк пропонує клієнтам робити вклади в китайських юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонський Сампо Банк пропонує клієнтам робити вклади в китайських юанях

Валюта
255
Естонський Сампо Банк (Sampo Pank) пропонує клієнтам можливість відкриття вкладів і в китайській національній валюті.
За словами керівника Danske Markets Baltics Ховарда Вілкінсона, Китай для багатьох цікавий історією свого економічного успіху, що робить регіон привабливим для бажаючих отримати прибуток.
"Через наявність певних обмежень до останнього часу іноземці не могли робити такі прості речі, як купівля-продаж юанів і оформлення вкладів у цій валюті. Однак ця країна все більше відкривається для світу, і в якості проміжного етапу в Гонконзі було дозволено котирування юаня. У зв'язку з цим тепер можна купувати і продавати цю валюту, а також здійснювати в ній вклади. Оскільки платежі в материковий Китай відправляти ще не можна, то дана можливість буде насамперед цікава тим, хто бажає розподілити свої активи або поставити на зміцнення юаня, заробляючи на процентних ставках за вкладами", - пояснив пан Вілкінсон.
За словами Вілкінсона, інтерес клієнтів до розподілу активів помітно зріс саме в минулому кварталі. У випадку з вкладами в євро досі для цього використовувалися норвезька і шведська крони. Серед клієнтів, які оформляли вклади в доларах, найпопулярнішими були австралійський, сінгапурський і канадський долар.
В останні роки юань посилив свої позиції відносно долара США, прогнозується продовження цієї тенденції. Це залежить від того, наскільки Китай дозволить подорожчати національній валюті.
"Якщо інвестор припускає, що цей процес може продовжитися, і при цьому передбачається, що євро продовжить дешевшати відносно долара США, то вклад в юанях може виявитися дійсно вигідним варіантом розміщення активів. Рух євро відносно долара важливий для інвесторів, основною валютою яких є євро. Центральний банк Китаю тримає курс юаня до долара в певних рамках. Якщо долар посилить або послабить свої позиції щодо євро, те ж саме зробить і юань", - додав пан Вілкінсон.
Клієнти Сампо Банку можуть оформити вклади більш ніж в 20 валютах. Для цього необов'язково бути великим інвестором. Достатньо, щоб мінімальна сума вкладу відповідала 5000 євро і щоб мінімальним терміном був 1 місяць. У випадку з євро і доларом мінімальною сумою термінового вкладу є 65 євро або її еквівалент в доларах США.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас