Трейдерів Citigroup викрили в махінаціях з міжбанківськими ставками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдерів Citigroup викрили в махінаціях з міжбанківськими ставками

164
Два трейдери Citigroup були замішані в махінаціях зі ставками на світовому ринку міжбанківського кредитування. Про це пише The Financial Times з посиланням на джерела, знайомі з процесом розслідування. Влада не розкриває імена трейдерів банку, замішаних в незаконних діях.
За даними видання, в махінаціях брали участь трейдер фінансових продуктів в ієнах Томас Хейес і його начальник Крістофер Сесер. Розслідування встановило, що трейдери намагалися маніпулювати ставкою TIBOR. Дії співробітників завдали банку збитків у 50 мільйонів євро.
Крім того, за даними слідства, трейдер Barclays Філіп Моріоссеф був замішаний в маніпуляціях зі ставкою міжбанківського кредитування EURIBOR.
За підсумками розслідування, що проходило протягом останніх кількох місяців, більше десяти банківських трейдерів і брокерів були відсторонені від роботи, звільнені або відправлені у відпустки. У незаконних діях підозрюються співробітники Deutsche Bank, JP Morgan Chase, Royal Bank of Scotland, Citigroup і брокерської компанії ICAP.
У лютому антимонопольне відомство Швейцарії - COMCO - почало розслідування стосовно 12 фінансових компаній, що підозрюються у змові. Імовірно, вони намагалися маніпулювати ставками LIBOR і TIBOR. Схожі розслідування почалися у Великобританії і США.
LIBOR (London Interbank Offered Rate), EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate) і TIBOR (Tokyo Interbank Offered Rate) - ставки міжбанківського кредитування. Перша розраховується Британською банківською асоціацією, друга - європейською, третя - японською. Показники розраховуються виходячи із ставок кредитування для банків найбільших гравців ринку.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас