Схильність до ризику у інвесторів зменшилася через невирішені грецькі проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Схильність до ризику у інвесторів зменшилася через невирішені грецькі проблеми

136
Схильність до ризику у світових інвесторів зменшилася, коли стало зрозуміло, що другий пакет фінансової допомоги, необхідний Греції, щоб уникнути неконтрольованого дефолту, буде затверджений не раніше засідання міністрів фінансів єврозони наступного тижня. Єврогрупа вимагає, щоб грецькі політики спочатку затвердили новий антикризовий план, який передбачає скорочення пенсійних виплат.
Акції європейських компаній впали, а американський ринок ф'ючерсів відкрився зниженням. Євро, який зріс до двомісячного максимуму на початку тижня, незважаючи на затримку з виділенням Греції фінансової допомоги, втратив майже 0,9% до 1,3167 долара.
"Ризик короткочасного падіння курсу акцій, що супроводжує спроби уникнути дефолту в Греції, збільшився. Очевидно, що кілька держав єврозони готові вибрати інший результат - банкрутство Греції і, можливо, її вихід з єврозони, - замість того, щоб виділити країні більше коштів, якщо вона пообіцяє забезпечити впровадження необхідних структурних реформ і заходів жорсткої економії", - вважають економісти з Danske Bank в Копенгагені.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас