У податковій службі скорочення апарату провели не до кінця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У податковій службі скорочення апарату провели не до кінця

731
На сьогоднішній день в рамках адміністративної реформи центральний апарат Державної податкової служби України скорочено на 20%, проте загальна чисельність співробітників податкової зменшилася лише на 11%, замість 30%, чого вимагав президент.
Як повідомив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" голова ДПСУ Олександр Клименко, якщо раніше в центральному апараті було 35 департаментів, то сьогодні їх залишилося 22, а за рахунок оптимізації структури скоротилися дублюючі функції і були об'єднані ті, які перетиналися між департаментами. Також були скорочені 81 податкова інспекція в регіонах - їх залишилося 387. Що ж стосується обласних апаратів, то тут скорочення пройшли по максимуму, на 30%.
"Було дуже багато сумнівів - як все в підсумку вийде. Сьогодні ми говоримо: відмінно вийшло - процеси прискорилися", - розповідає він. Разом з тим, на прохання уточнити абсолютні цифри, Клименко повідомив, що загальна чисельність штату ДПСУ зменшилася з 62 тис. (до указу президента про скорочення держапарату на 30% в рамках адмінреформи) до 55 тис. співробітників, з яких 3 тис. працюють в Центральному офісі по роботі з великими платниками.
На питання, чи можна в такому разі констатувати невиконання указу президента, Клименко заявив, що "на перше місце була поставлена необхідність якісного обслуговування громадян".
Тому інспекцій на місцях скорочення торкнулося мінімально і тільки за рахунок персоналу, який обслуговував самі інспекції, пояснює Клименко. "Чи зацікавлений я в скороченні штату? Звичайно, зацікавлений! Тому що я хочу за рахунок цього скорочення підвищувати рівень заробітних плат. Ми цю роботу продовжуємо", - запевнив Клименко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас