Путін сплатив штраф за мітинг на Поклонній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін сплатив штраф за мітинг на Поклонній

487
Заступник голови партії "Патріоти Росії" Надія Корнєєва, яка організувала мітинг на підтримку чинної влади на Поклонній горі, внесла 1000 рублів на сплату штрафу за перевищення чисельності учасників акції, передає РИА "Новости". На акцію 4 лютого був заявлено 15 тисяч учасників, прийшли ж на неї, за даними МВС, близько 138 тисяч осіб.
Штраф був накладений мировою судовою дільницею номер 206 московського району Дорогомилово. Гроші на його оплату передав прем'єр-міністр РФ, кандидат в президенти Володимир Путін. Раніше прес-секретар прем'єра Дмитро Пєсков підтверджував, що Путін повністю оплатить штраф.
Корнєєва розповіла, що прем'єр передав гроші через народний штаб. "Справа не в сумі, сума невелика, він надав моральну підтримку тим людям, які виступили за країну і тим, хто його підтримав", - підкреслила організатор акції. "Громадяни, які виступають на підтримку Росії та сильного лідера країни Путіна, - це законослухняні громадяни, які хочуть бачити нашу країну сильною, могутньою і великою", - додала заступник голови "патріотів".
Суд виніс рішення про справжню чисельність мітингу на Поклонній на підставі публікації на сайті "Російської газети" та зі слів поліцейського Леоніда Назарова, який складав протокол по факту порушення в УВС Західного округу. Корнєєвій ставилася стаття 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення, що передбачає штраф від однієї до двох тисяч рублів. Суд зупинився на мінімальній сумі. Корнєєва з вказаним в протоколі порушенням погодилася.
13 лютого мирова судова дільниця номер 396 Замоскворецького району Москви розгляне адміністративну справу, в рамках якої звинувачуються організатори мітингу опозиції "За чесні вибори" на Болотній площі. Вони порушили порядок тим, що хода почалася раніше призначеного часу. Опозиціонери проводили ходу і мітинг в один день з прихильниками чинної влади - 4 лютого.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас