Влада Нігера заарештувала Сааді Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Нігера заарештувала Сааді Каддафі

Казна та Політика
442
Влада Нігера заарештувала сина Муаммара Каддафі Сааді - таку інформацію розмістив на своєму інтернет-сайті телеканал "Аль-Арабія" з посиланням на неназване джерело в лівійському уряді.
Як передають Вести, за повідомленням "Аль-Арабії", син колишнього лідера Джамахірії був заарештований в результаті скоординованих дій влади Лівії і Нігера.
Однак за повідомленням агентства Reuters, мова йде лише про деяке обмеження на його пересування. Раніше уряд Нігера знову заявив, що не видасть Сааді Каддафі Лівії через побоювання в об'єктивності судового розгляду, що чекає його на батьківщині. "Наша позиція залишається колишньою - ми передамо Сааді Каддафі тільки уряду, що має незалежну та неупереджену судову систему", - заявив офіційний представник уряду Нігера Мару Амаду.
"Але ми не можемо передати когось країні, де йому може загрожувати страта або де йому навряд чи буде забезпечений справедливий судовий процес", - додав він.
Позицію влади Нігеру не змінило навіть порушення сином Каддафі умов, на яких йому було надано притулок в цій країні, а саме зобов'язання не вести підривну діяльність проти нової влади Лівії. У ніч на 11 лютого Сааді в інтерв'ю тому ж каналу "Аль-Арабія" заявив про неминуче повстання в Лівії проти нового режиму. За його словами, він підтримує контакт з співвітчизниками, серед яких є багато незадоволених нинішньою адміністрацією.
Джерела в поліції Нігера повідомили агентству Reuters, що нагляд за місцем проживання Сааді в столиці цієї країни Ніамеї посилений, проте офіційно він не заарештований. Тим часом джерело в лівійських силових відомствах повідомило на умовах анонімності: "Нігер поінформував нас, що Сааді буде постійно перебувати в будинку, в якому живе, і не буде змінювати місце проживання".
Ці обмеження, за словами лівійського джерела, будуть діяти, поки міністр закордонних справ Лівії Бен Хайяль не зустрінеться з представниками Нігера для переговорів про майбутній статус Сааді Каддафі.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас