Головою федеральної поліції Мексики вперше стала жінка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головою федеральної поліції Мексики вперше стала жінка

164
За боротьбу з наркомафією в Мексиці буде відповідати жінка: президент Феліпе Кальдерон призначив Марібель Сервантес начальником федеральної поліції Мексики.
Як передають РИА Новости з посиланням на міністерство громадської безпеки Мексики, Сервантес 41 рік, до нового призначення вона працювала в управлінні розвідки міністерства громадської безпеки.
Федеральна поліція Мексики була створена в 1998 році для боротьби зі злочинністю на всій території країни. У 2008 році вона була реформована, основною метою для федеральної поліції була названа саме боротьба з наркокартелями і організованою злочинністю. Чисельність федеральної поліції перевищує 40 тисяч осіб.
Разом з армійськими частинами федеральна поліція Мексики є однією з основних сил, що беруть участь в оголошеній в 2006 році президентом Кальдероном війні організованій злочинності. За останніми даними, ця війна забрала за останні п'ять років понад 47,5 тисячі життів.
Сервантес стане не першою жінкою, яка обвймає високий пост в правоохоронних органах країни. Так, з квітня 2011 року посаду генерального прокурора Мексики займає Марісела Моралес.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас