Сьогодні в Туркменистані пройдуть вибори президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Туркменистані пройдуть вибори президента

Казна та Політика
96
Президентські вибори пройдуть 12 лютого в Туркменії, на вищий державний пост в країні претендують 8 кандидатів, у тому числі чинний президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов.
Як передає РБК, конкуренцію Бердимухамедову на виборах складуть заступник голови адміністрації Дашогузської області Реджеп Базаров, начальник Марийського газодобувного управління Какагельди Абдиллаєв, керуючий трестом "Нефтегазкапремонт" Гурбанмаммет Молланіязов, міністр водного господарства Туркменії Аннагелді Язмирадов, начальник виробничого об'єднання "Лебапстрой" Есендурди Гаїпов, директор Геоктепинської бавовнопрядильної фабрики Сапармурат Батиров і міністр енергетики і промисловості Туркменістану Ярмухаммет Оразгулієв.
Законодавство Туркменістану не встановлює поріг явки, тому при будь-якій активності виборців вибори будуть визнані такими, що відбулися.
Відповідно до закону "Про вибори президента Туркменістану", Центрвиборчком не пізніше ніж у триденний термін після заходу підіб’є підсумки виборів. Обраним президентом Туркменістану вважається кандидат, який одержав на виборах більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.
Всього для проведення президентських виборів планується відкрити 2,307 тис. виборчих дільниць, з яких 29 при дипломатичних представництвах Туркменістану за кордоном.
У виборчі списки внесено 2 млн. 987 тис. 324 осіб.
Згідно з Конституцією, президент Туркменії обирається на 5 років. Президентом може бути обраний громадянин Туркменістану, який народився в країні, не молодше 40 років і не старше 70 років, володіє державною мовою, протягом попередніх п'ятнадцяти років постійно живе в Туркменістані і працює в державних органах, громадських об'єднаннях, на підприємствах, в установах, організаціях.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас