Рейтинг правлячої у Польщі партії впав до історичного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг правлячої у Польщі партії впав до історичного мінімуму

137
Рейтинг правлячої у Польщі з кінця 2007 року партії "Громадянська платформа" (РО) на початку лютого 2012 р. впав до найменшого в історії рівня - 28%, що на 9% нижче, ніж в січні.
Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це свідчать результати проведеного опитування TNS OBOP.
Перевага РВ, яка виграла останні парламентські вибори в жовтні минулого року, у найбільшої опозиційної партії "Право і справедливість" (PIS) зменшилась з 10 до 2 відсотків.
Соціолог з ISP PAN та університету SWPS Миколай Чешнік пояснив виданню Gazeta Wyborcza падіння рейтингу РО одночасною реакцією різних суспільних груп на кілька подій, що сталися нещодавно.
Серед них він назвав оголошені владою плани про підвищення пенсійного віку, зміну системи відшкодування вартості ліків, нові розшифровки "чорних скриньок" Ту-154, які свідчать, що генерала Анджея Бласіка не було в кабіні пілотів в момент падіння літака, в якому були Президент Польщі Лех Качинський і члени уряду. Крім цього, молодих поляків обурило підписання урядом антипіратського договору ACTА, проти якого вони гостро протестували не лише в Інтернеті, а й на вулицях польських міст.
"Зміна (рейтингу) є такою великою, що це не може бути наслідком похибки вимірювання", - сказав соціолог.
У той же час, рейтинг головного конкурента РО за владу - PIS - зріс на 4%.
Результати опитування засвідчили також незначне зростання підтримки партій лівого спрямування: SLD + 3% - до 9%, "Рух Палікота" +2% - до 10%.
Якби вибори відбулися на початку лютого, в Сейм потрапила б також "Польська селянська партія" (PSL), яка є партнером РО по урядовій коаліції, з 5% підтримкою.
18% поляків не знають, за кого б голосували.
В останніх парламентських виборах на початку жовтня 2011 р. РО набрала 39,2% голосів виборців після того, як на позачергових в 2007 році виграла з результатом 41,5%.
PIS набрала 29,9 і 32,1% відповідно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас