Азаров: Формат "3+1" - єдино можливий для співпраці МС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Формат "3+1" - єдино можливий для співпраці МС

832
Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що Митний союз буде співпрацювати з Україною у форматі "3+1".
"Ми запропонували нормальний формат співпраці "3+1". Нам кажуть: "Ні, такий формат нам не підходить". Я сподіваюся, що рано чи пізно такий формат буде прийнятий, тому що по-іншому просто не може бути" , - сказав він на зустрічі членами клубу головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії в Києві.
"Три країни уклали договірну базу. Ми ці 120 договорів не вивчали. Ми повинні провести нові переговори і сказати, що ось цей пункт нас не зовсім влаштовує. Давайте ми з вами з'ясуємо - і вам буде краще, і нам буде корисно. Якщо нам дадуть відповідь відмовою, значить ми на цьому розмову і закінчимо. А якщо ми почнемо процес взаємних переговорів - крок за кроком будемо рухатися в позитивному напрямку", - додав Азаров.
На думку українського прем'єра, прагнення України відновити партнерські відносини з Росією та країнами СНД жодним чином не може позначитися негативно на євроінтеграції України. Він нагадав, що Україна виступає за створення зони вільної торгівлі як з сторонами СНД, так і з ЄС, а також з низкою інших країн.
Крім цього, кажучи про Митний союз, Азаров додав, що на двосторонньому рівні україно-російських відносин "ніхто нікого не змушує кудись вступати". "Політичне керівництво України і політичне керівництво Росії не використовує аргумент такого роду: якщо ви не вступите туди-то, то буде ось так", - сказав він. Глава українського уряду зазначив, що питання інтеграційної політики України визначаються, насамперед, перспективами її економічного розвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас