ФДМУ відхилив заявку "Львівобленерго" на участь у приватизації "Вінницяобленерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ відхилив заявку "Львівобленерго" на участь у приватизації "Вінницяобленерго"

Фондовий ринок
291
ФДМУ відхилив заявку ПАТ "Львівобленерго" на участь у конкурсі з приватизації ВАТ "Вінницяобленерго". На виконання протесту Генеральної прокуратури України на рішення робочої групи Фонду державного майна України (ФДМУ) щодо перевірки підтвердних документів при продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго" та наказу фонду щодо учасників конкурсу, Фонд державного майна скасував документи, що опротестовуються, про допуск компаній, які подали заявки на участь у конкурсі. Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.
Як зазначається в протесті Генеральної прокуратури, положенням про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, орган приватизації має право витребувати від потенційного покупця інші документи і відомості, потрібні для з'ясування його особи, суті діяльності, фінансового стану. Неподання потенційним покупцем таких документів є підставою для недопущення органом приватизації потенційного покупця до участі в конкурсі. Як сказано в протесті, фондом не проведені додаткові перевірки, незважаючи на наявність передумов для цього.
З урахуванням протесту Генеральної прокуратури, робочою групою було проведено повторне засідання з перевірки підтверджуючих документів компаній, які подали заявки на участь у конкурсі з продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго", і прийнято рішення щодо додаткову їх перевірку.
За її результатами встановлено, що до участі в конкурсі можуть бути допущені ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" і ТОВ "НД Енерджі Інтернешнл Україна" (VS Energy).
Початкова вартість держпакету акцій "Вінницяобленерго" становить 167,65 млн грн. В експлуатації енергокомпанії перебувають підстанції загальною потужністю 3999,9 МВт. Обленерго обслуговує понад 770 тис. споживачів електричної енергії, в тому числі 1,38 тис. - промислових, 1,34 тис. - сільгоспспоживачів і 750 тис. побутових.
Раніше повідомлялося, що аукціон з продажу акцій ПАТ "Вінницяобленерго" пройде 13 лютого о 9:00 за київським часом, в той же день об 11:00 відбудеться аукціон з продажу акцій ВАТ "Закарпаттяобленерго" (початкова вартість - 135 млн грн ). Конкурси будуть транслюватися online на офіційному сайті ФДМУ
Зазначимо, засідання з продажу пакета акції ВАТ "Закарпаттяобленерго" (20 січня) і "Вінницяобленерго" (3 лютого) не відбулися через відсутність кворуму міжвідомчої конкурсної комісії.
ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) підконтрольне бізнесмену Костянтину Григоришину, VS Energy - російському підприємцю Олександру Бабакову, з приводу приналежності "Львівобленерго" точних відомостей немає.
Як повідомлялося, 7 лютого ц.р. VS Energy International виграла конкурс з продажу 45% акцій "Чернівціобленерго" з ціною в 70 млн грн. Враховуючи результати конкурсу, VS Energy International сконцентрує у себе 66,97% акцій компанії. Також VS Energy International володіє пакетами акцій у ПАТ "Кіровоградобленерго" (94%), ПАТ "Житомиробленерго" (91,6%), ПАТ "Херсонобленерго" (94,5%), ВАТ "Одесаобленерго" (47,9%), ПАТ "Севастопольенерго" (95,18%), ПАТ "Хмельницькобленерго" (18,75%), ВАТ "Закарпаттяобленерго" (10,53%).
Крім вищевказаних активів, в поточному році повинні бути приватизовані такі держпакети акцій: 46% акцій "Черкасиобленерго", 50% акцій "Дніпрообленерго", 45% акцій "Крименерго" та 26% акцій "Тернопільобленерго".
В кінця грудня 2011 р. Кабінет міністрів своєю постановою продовжив терміни продажу енергетичних компаній до кінця 2012 р. В уряді впевнені, що приватизація українських енергетичних компаній дозволить залучити в сектор багатомільярдні приватні інвестиції, яких вони так потребують.
У 2011 р. до державного бюджету від приватизації державних об'єктів надійшло 11,5 млрд грн. У січні 2012 р. - 2,5 млрд грн. Кабінет міністрів України планує рівень надходжень до держбюджету 2012 від приватизації держмайна на рівні не менше 10 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас