Прем'єр Греції: У разі дефолту країна зануриться в хаос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Греції: У разі дефолту країна зануриться в хаос

Казна та Політика
486
Прем'єр-міністр Греції Лукас Пападімос заявив, що країна зануриться в "неконтрольований хаос", якщо змушена буде оголосити дефолт. Про це повідомляє BBC.
За словами прем'єра, Греція повинна зробити все можливе, щоб схвалити кредитну угоду з ЄС і уникнути катастрофи. Пападімос також заявив, що члени Кабміну, які не згодні з ним, не можуть залишатися в уряді. "Ми не можемо дозволити Греції збанкрутувати... Головне для нас - зробити все можливе, щоб затвердити нову економічну програму і реалізувати нову кредитну угоду", - сказав він.
В понеділок Греція має намір провести через парламент кредитну угоду з ЄС, яка передбачає введення нових жорстких заходів економії для отримання другого пакету допомоги в розмірі 130 млрд євро.
Нагадаємо, деякі члени грецького уряду пішли у відставку через нові заходи жорсткої економії.
У столиці Греції Афінах в п'ятницю, 10 лютого, відбулися зіткнення між поліцією і демонстрантами, які протестують проти нових урядових заходів бюджетної економії. Для розгону демонстрантів співробітники правопорядку використовували сльозогінний газ.
Зазначимо, в п'ятницю в Греції почався 48-годинний страйк, оголошений профспілками. Невдоволення викликала згода грецького уряду посилити антикризові заходи, зокрема, скоротити ще на 22 відсотки зарплати держслужбовців, посилити податки. Цих кроків від Афін вимагає керівництво Євросоюзу - в обмін на новий пакет фінансової допомоги в 130 мільярдів євро.
У четвер міністри ЄС заявили, що Греція повинна виконати ще низку умов, перш ніж гроші будуть виділені.
Нагадаємо, 9 лютого ц.р. лідери трьох провідних політичних партій Греції домовилися про умови нової програми фінансової допомоги з боку Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Греції необхідно отримати нові кредити до 20 березня 2012 р. - дати погашення держоблігацій на 14,5 млрд євро. При цьому, як повідомили джерела в урядових колах єврозони, остаточні домовленості з Євросоюзом, Європейським центральним банком (ЄЦБ) і МВФ повинні бути досягнуті до 15 лютого 2012 р., щоб улагодити всі формальності до 20 березня. У разі провалу переговорів Греція не зможе розплатитися з власниками облігацій і оголосить дефолт.
У жовтні 2011 р. лідери Євросоюзу схвалили нову програму фінансової допомоги Греції обсягом 130 млрд євро. Паралельно почалися переговори з банками - власниками грецьких держоблігацій про списання Афінам частини основного боргу за бондами.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас