Точка зору: ЄС може ратифікувати угоду про асоціацію після парламентських виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: ЄС може ратифікувати угоду про асоціацію після парламентських виборів

130
Європейський союз може ратифікувати угоду про асоціацію з Україною після парламентських виборів, якщо вони будуть проведені демократично. Таку думку УНН висловив народний депутат від фракції НУ-НС Андрій Парубій.
"Ми не можемо говорити про далеку перспективу детально, а тільки про найближчу перспективу асоціації та зону вільної торгівлі з ЄС. Я думаю, що вона буде підписана і ратифікована не раніше парламентських виборів. Фактично Європа бачить, що Янукович перетворює Україну на поліцейську держава. І якщо на парламентських виборах будуть жорстко застосовувати адмінресурс, а ми бачимо, що цю інформацію отримав Забзалюк (Роман Забзалюк, депутат від "БЮТ-Батьківщина" - Ред.), перебуваючи у фракції влади, то це може поховати будь-яку європейську перспективу для України", - зазначив політик.
Якщо, за його словами, все ж таки вдасться відстояти демократичні парламентські вибори та змінити ситуацію у Верховній Раді, то це дає великі надії для підписання і ратифікації угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
На уточнення кореспондента УНН, якщо вдасться провести демократичні вибори, чи варто очікувати ратифікації угоди про асоціацію з ЄС, А.Парубій відповів: "Звичайно. Якщо доб'ємося, якщо вдасться відстояти низку важливих принципів, зокрема, зупинити політичні переслідування в нашій країні і звільнити політв'язнів, то так, звісно. Європа є партнером, і вона має недовіру до тих, хто при владі, а не до України в цілому. І український народ у своїй більшості виступає за євроінтеграцію. І Європа хоче бачити Україну в Європейському Союзі. Сьогодні перепоною є влада".
Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що Європейський Союз не має політичної волі для того, щоб розраховувати на підписання угоди про асоціацію з Україною.
Раніше народний депутат від фракції Партії регіонів Ірина Бережна заявила, що Брюссель затягує парафування угоди про асоціацію з Україною.
Як повідомлялося, XV саміт Україна-ЄС відбувся 19 грудня 2011 року в Києві. Під час засідання Президент України Віктор Янукович повідомив, що Україна і Євросоюз підійшли до завершення роботи над текстом угоди, і в цілому позитивно оцінив роботу саміту.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас