Грецька профспілка поліцейських загрожує чиновникам ЄС та МВФ арештами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецька профспілка поліцейських загрожує чиновникам ЄС та МВФ арештами

Казна та Політика
243
Грецька федерація поліції, найбільша в країні профспілка співробітників правоохоронних органів, пригрозила виписати ордери на арешт чиновників Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду, які беруть участь у контролі за виконанням економічних та бюджетних реформ Греції. Про це повідомляє Reuters з посиланням на лист від імені профспілки, адресований представникам трійки кредиторів - МВФ, Єврокомісії та Європейського центробанку.
"Ми попереджаємо вас, що, будучи законними представниками грецької поліції, випишемо ордери на арешт стосовно осіб, причетних до таких правопорушень, як шантаж, прихований відступ від норм демократії і підрив державного суверенітету", - йдеться в листі. Одним з таких осіб названий керівник місії інспекторів МВФ в Греції Пол Томсен. Раніше в п'ятницю лідер грецької ультраправої партії LAOS Георгіос Карадзаферіс запропонував оголосити Томсена персоною нон ґрата.
Експерти, втім, відзначають, що загрози Грецької федерації поліції носять, скоріше, символічний характер, оскільки без рішення суду такі ордери на арешт не будуть мати сили.
У п'ятницю в Афінах пройшли чергові акції протесту проти нових заходів жорсткої економії, на які змушений йти уряд, щоб домогтися нових кредитів від країн єврозони і МВФ. Грецька поліція застосувала сльозогінний газ для розгону особливо активних молодиків, які кидали в поліцейських каміння і пляшки із запальною сумішшю.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас