Партія Путіна змінить назву? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія Путіна змінить назву?

218
У партії "Єдина Росія" можуть з'явитися нова назва, логотип і лідери. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на два інформовані джерела, залучені в план реформування партії, пише "Дело".
На доказ реалістичності такого сценарію агентство наводить слова голови партії Володимира Путіна, що пролунали на нещодавній зустрічі кандидата в президенти з прихильниками. Говорячи про результати партії на думських виборах, Путін зазначив, що проблеми "Єдиної Росії" пов'язані не тільки з організацією передвиборної кампанії. "Я думаю, проблеми більш глибинні. Це реакція людей на нездатність партії відреагувати на несправедливість на місцях. В "Єдиній Росії" повинні будуть зробити певні висновки", - сказав прем'єр.
Критика на адресу партії прозвучала на тижні і з боку передвиборного штабу Володимира Путіна. Керівник штабу Станіслав Говорухін в агітаційній брошурі стверджує, що в ЄР зібралося багато кар'єристів, які шукають особисту вигоду, і закликає до серйозного чищенні рядів, пише BFR.ru.
Експерту Московського центру Карнегі Миколи Петрова поствиборна заміна "Єдиної Росії" на іншу партію влади є досить логічною. Все більше росіян незадоволені "Єдиною Росією", і в цій ситуації простіше піти на ребрендинг, ніж витрачати сили на поліпшення іміджу партії.
"Народний фронт" - це в певному сенсі варіант ребрендингу "Єдиної Росії", - зазначив Петров в бесіді з BFM.ru. - "Єдина Росія" - перша партія влади, яка пережила три серії виборів, і сталося це не тому, що вона краща від інших, а тому, що економіка йшла вгору. Коли економіка йде вниз або стоїть на місці, як це було до "Єдиної Росії" з попередніми партіями влади, то кожного разу до нових виборів доводилося придумувати нову партію".
"Єдину Росію" можуть розділити на дві партії для створення видимості політичної боротьби, не відкидає директор Центру політичної інформації Олексій Мухін.
"Існує протопартія "Загальноросійський народний фронт", яку Володимир Путін, схоже, робить під себе. Надалі він, можливо, буде спиратися саме на цю структуру вже в партійному форматі, - припустив Мухін в ефірі Business FM. - Мені здається, що у Володимира Путіна є ідея створення партійної системи за образом і подобою американської, коли існує дві партії влади, які генерують і політиків, і естеблішмент".
Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков в інтерв'ю Bloomberg сказав, що ніколи не чув про плани з ребрендингу "Єдиної Росії". Представник цієї партії Наталія Віртуозова сказала агентству, що їй нічого не відомо про таку можливість. А ось керівник фракції "Єдина Росія", віце-спікер Держдуми Андрій Воробйов, спілкуючись в п'ятницю з журналістами, не став виключати можливості переформатування партії. "Все, що пов'язано з посиленням наших позицій, в тому числі і може бути якийсь ребрендинг, якісь нові способи, нові прийоми політичної роботи будуть нами використовуватися, причому з задоволенням... Наша задача - не стояти на місці, тому що якщо стоїш на місці, значить, ти відстаєш. Цього не можна допустити", - цитує Воробйова агентство РИА "Новости".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас