Литвин: Декриміналізація статей 364 і 365 КК не вирішить проблем Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Декриміналізація статей 364 і 365 КК не вирішить проблем Тимошенко

466
Спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин впевнений, що ті рішення, які народні депутати пропонують щодо декриміналізації "статті" Тимошенко, її проблеми не вирішать. Про це Литвин заявив в інтерв'ю каналу "Рада".
"Неодноразово говорилося, що декриміналізація статей Тимошенко - це виключно прерогатива ВР, але на думку наших юристів, те що пропонується, ніяк не вирішує проблему Тимошенко, їй вирок уже винесений, а зміни статей 364 і 365 КК не мають до цього ніякого стосунку. В цьому випадку треба сподіватись на касацію... або ж приймати закон для окремої людини, тоді це взагалі треба робити по-іншому, прописувати це у перехідних положеннях", - заявив Литвин.
Крім того, він зазначив, що, незважаючи на заяви деяких народних депутатів, які закликають звільнити "політв'язнів" мова про декриміналізацію статей, за якими висувають претензії Юрію Луценку, взагалі не йде".
Нагадаємо, ВР 8 лютого відхилив низку законопроектів, що пропонують зміни до статей 364 і 365 Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас