Торгову палату США просять покарати Україну за піратство в інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгову палату США просять покарати Україну за піратство в інтернеті

Кримінал
553
Міжнародний альянс інтелектуальної власності (МАІС) закликає уряд США переглянути право України на пільги при торгівлі, передбачені Загальною системою преференцій, через порушення в сфері авторського права.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби альянсу. Відповідне клопотання було подано торговому представнику США.
"Міжнародний альянс інтелектуальної власності просить, щоб право України як країни-бенефіціара, що розвивається, загальної системи преференцій (ЗСП) було переглянуто, і пільги, передбачені Україні ЗСП, були припинені або зняті повністю або частково", - сказано в клопотанні.
Альянс пов'язує свою вимогу з широким розповсюдженням піратської продукції в Україні.
"На жаль, в даний час в Україні в друкованому та цифровому просторі процвітає піратство, і ця проблема користується недостатньою увагою з боку уряду України. В результаті рівень піратства є надзвичайно високим, одним з найвищих в Європі", - сказано в повідомленні альянсу.
Альянс зазначає, що в Україні порушується авторське право на ринках музики, фільмів, літератури, а також розважального і ділового програмного забезпечення. У повідомленні підкреслюється, що найгіршим є те, що Україна експортує цей продукт, особливо це стосується цифрової піратської продукції, розміщеної на відповідних сайтах.
Можливість таких же санкцій альянс просить розглянути стосовно Індонезії.
Загальна система преференцій - система митних пільг, що надаються країнам, що розвиваються, з боку розвинених країн, була остаточно затверджена в 1971 році. Вона передбачає зниження або повне скасування митних зборів на готові вироби з країн, що розвиваються.
Як повідомлялося, 31 січня за заявкою міліції доменне ім'я Еx.ua було заблоковано. Підставою послужило рішення суду в рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських прав. Однак пізніше, після хакерських атак на сайти низки державних органів, у тому числі на сайт МВС, міліція відкликала зазначену заявку. У ніч на 3 лютого файлообмінник ex.ua частково відновив свою роботу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас