S&P знизило рейтинг Єгипту до "В" з "В+", прогноз "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинг Єгипту до "В" з "В+", прогноз "негативний"

Казна та Політика
120
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Єгипту в іноземній і національній валюті до "В" з "В+", підтвердивши короткостроковий рейтинг "В" і "негативний" прогноз по рейтингах країни, повідомляється в прес-релізі агентства.
"Зниження рейтингу пов'язане з відсутністю ознак стабілізації і погіршенням ситуації з фінансами країни, зокрема, зменшенням резервів і відтоком капіталу", - йдеться в прес-релізі.
Агентство відзначає різке зростання фінансових ризиків для Єгипту, пов'язане зі значним скороченням прямих іноземних інвестицій в економіку. Інтервенції ЦБ країни для підтримки курсу єгипетського фунта на тлі швидкозростаючої інфляції та відтоку грошових коштів з країни призвели до зменшення резервів до 16 млрд доларів на кінець січня з 36 млрд на початку 2011 року.
"Ми вважаємо, що поточний обсяг резервів (за винятком золота) дозволить забезпечити безперебійний імпорт товарів і послуг на термін менше трьох місяців. При цьому на початку 2011 року грошові запаси країни забезпечували імпорт на термін більше шести місяців", - додають аналітики S&P.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас