Посол РФ розповів про інтереси російського бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол РФ розповів про інтереси російського бізнесу в Україні

Енергетика
478
Росія зацікавлена в залученні українського машинобудування для реалізації проектів в атомній енергетиці. Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов.
За словами Зурабова, співпраця у сфері атомної промисловості як і раніше є перспективною.
"Тут мова йде не лише про будівництво реакторів, тому що, незважаючи на трагедію в Фукусімі і оголошені плани щодо відходу від атомної енергії як одного з пріоритетів, ... ми вважаємо, що у атомної енергетики є перспективи, і величезна кількість замовлень, яка на сьогоднішній день є в Росії, в країнах, що розвиваються, дає можливість використовувати потенціал українського машинобудування, зокрема, Турбоатому й низки інших підприємств для того, щоб в кооперації швидше і активніше в цьому напрямку розвиватися", - підкреслив Зурабов.
Він також прогнозує, що найближчим часом Росія і Україна синхронно ратифікують угоду про зону вільної торгівлі СНД, а також досягнуто домовленості щодо перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму.
Посол заявив, що російська сторона розраховує на те, що Верховна Рада України і відповідні інституції України приймуть рішення про ратифікацію угоди про спрощений порядок перетину російсько-українського кордону.
Між тим, Зурабов зазначив, що на фінальну стадію реалізації вийшов проект з демаркації сухопутної російсько-українського кордону. Всі документи, за його словами, оформлені належним чином, і почалася робота безпосередньо з виїздом на місце.
Нагадаємо, сьогодні вже повідомлялося, що посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявив про відновлення і інтенсифікації газових переговорів між двома країнами найближчим часом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас