Рада має намір відмовитися від щорічного затвердження держпрограми економічного і соціального розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір відмовитися від щорічного затвердження держпрограми економічного і соціального розвитку

Казна та Політика
159
Верховна Рада України планує підтримати ініціативу президента і відмовитися від щорічного затвердження державної програми економічного і соціального розвитку.
За законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів, внесений президентом України, проголосував у першому читанні 241 депутат з 409 зареєстрованих в залі.
Законопроект передбачає зміни до низки законів, якими скасовується необхідність щорічної розробки та затвердження держпрограми економічного і соціального розвитку.
Крім того, пропонується встановити, що програма діяльності Кабінету міністрів ґрунтується на передвиборній програмі президента та щорічних посланнях президента до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.
Законопроект передбачає, що уряд і місцеві органи влади в своїх рішеннях керуються щорічними посланнями президента на ряду з Конституцією і законами.
Крім того, місцеві державні адміністрації розробляють проект бюджету і подають його відповідним радам, на основі принципів бюджетної політики, визначених у щорічному посланні президента на плановий період.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас