Україна і Росія оголосили перемир'я в сирній війні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія оголосили перемир'я в сирній війні

1129
В аграрному міністерстві України запевняють, що робоча поїздка глави відомства Миколи Присяжнюка до Росії з сирного питання закінчилася успіхом.
Зокрема, у четвер, 9 лютого, Присяжнюк зустрівся з керівником Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком. Під час зустрічі обговорювалися умови відповідності якості сирної продукції деяких українських підприємств чинним в Росії технічним регламентам на молоко і молочну продукцію, повідомляє ТСН.ua.
"Сторони домовилися, що найближчим часом буде створена робоча група, яка проінспектує підприємства, ввезення продукції яких було припинено", - запевнили в прес-службі Присяжнюка.
Передбачається проведення Росспоживнаглядом документарних перевірок окремих українських підприємств, що експортують свою сирну продукцію на ринок Росії, з подальшим проведенням санітарно-епідеміологічної експертизи підприємств та оцінкою наявності матеріально-технічного оснащення лабораторної бази, яка здійснює контроль якості і безпеки продукції, що експортується на російський ринок.
Нагадаємо, 6 лютого глава Росспоживнагляду підписав документи про вилучення з продажу в Росії і зупинку ввезення в РФ сирної продукції трьох українських виробників. На ринок Російської Федерації з України поставляють сир п'ятнадцять підприємств. Зараз тимчасово припинений експорт трьом підприємствам. Під заборону потрапили ТОВ "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас