Кудрін: Боргова криза в Європі буде розгортатися два-три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Боргова криза в Європі буде розгортатися два-три роки

Казна та Політика
511
Колишній віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін вважає, що боргова криза в Європі буде розгортатися два-три роки.
Відповідаючи на запитання користувача мережі мікроблогів Twitter про те, чи повернеться Італія в 2012 році до своєї національної валюти, Кудрін відповів, що доля італійської валюти буде ясна після 2012 року.
"Боргова криза в Європі буде розгортатися два-три роки, тому долю італійської валюти дізнаємося після 2012 року", - написав Кудрін у своєму акаунті в Twitter.
З кінця 2010 року єврозону охопила боргова криза. Уже три країни єврозони - Греція, Португалія та Ірландія - були змушені звернутися за міжнародною фінансовою допомогою.
Італія в кінці минулого року опинилася в центрі уваги інвесторів - багато учасників ринку вважали, що ця країна може стати наступною в списку країн, що звернулися за фінансовою допомогою до міжнародних кредиторів - Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ). Проте останнім часом побоювання за Італію слабшають - в січні країна проводила вдалі розміщення боргових цінних паперів.
Інший користувач Twitter запитав у Кудріна його думку щодо динаміки цін на золото. "Зараз золото переоцінене. Може ще підрости, але потім буде знижуватися", - написав екс-міністр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас