Онищенко: Кількість заборонених виробників сиру з України може зрости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онищенко: Кількість заборонених виробників сиру з України може зрости

1332
Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко повідомив, що список українських виробників сирів, постачання яких заборонено в Росії, може зрости, якщо їх продукція не буде відповідати російським вимогам.
"Поки мова йде про три підприємства. Але якщо нам попадеться продукція інших виробників, що не відповідає російським вимогам, значить, і вони додадуться до цього списку", - сказав Онищенко, передає Інтерфакс.
"Хочу особливо підкреслити: ми наполягаємо на тому, що для себе українські підприємства можуть виробляти продукцію якої хочете якості, за якими хочете документами, але якщо ви її випускаєте на російський ринок, то будьте ласкаві випускати її за російськими вимогами", - додав він.
Раніше Онищенко заявив, що співробітники відомства будуть особисто перевіряти українські підприємства, які виробляють сири, що поставляються на територію Росії.
Також стало відомо, що один з найбільших виробників молочної продукції в Україні призупинив виробництво сирів на Пирятинському сирзаводі через заборону Росією поставок продукції підприємства.
У середу, 8 лютого, Онищенко заявив, що з продажу в Росії буде вилучена сирна продукція трьох українських виробників.
Перед цим Росія ввела обмеження на ввезення сирів деяких українських виробників, так як продукція цих підприємств не відповідала російським вимогам.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас