США врегулювали претензії до найбільших банків країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США врегулювали претензії до найбільших банків країни

Казна та Політика
212
Влада США врегулювала претензії до п'яти найбільших банків країни, зобов'язавши їх виплатити 25 млрд. доларів як штраф для врегулювання справи про іпотечні кредити.
Як передає РБК, таким чином була поставлена крапка в розтягнутому на рік процесі, в рамках якого федеральні і місцеві наглядові органи виявили низку порушень в іпотечній сфері.
Угода була підтримана 49 американськими штатами і торкнулася таких великих фінансових інститутів, як Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan Chase, Citigroup і Ally Financial. Згідно з отриманими доказами, ці банки підписали кілька тисяч наказів про вилучення заставленого під іпотеку майна, проводячи при цьому лише 55% платежів за іпотечними кредитами.
За умовами угоди банки зобов'язані виплатити 25 млрд. доларів для рефінансування заборгованості тих позичальників, сума боргу яких перевищує вартість їхнього житла.
Незважаючи на те, що шляхом подібної угоди було досягнуто врегулювання найбільшого цивільного позову за участю держави, його сума залишається незначною, у порівнянні з масштабами падіння цін на нерухомість і виплатами за рештою позовів, пред'явленими американським банкам у зв'язку з порушеннями, зробленими після кризи 2008 року.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас