iTrader: Індекс Української біржі за підсумками дня втратив 1,09% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Індекс Української біржі за підсумками дня втратив 1,09%

Фондовий ринок
106
У четвер, 9 лютого, торгова сесія на українському фондовому ринку завершилася в червоній зоні. Індекс Української біржі просів на 1,09%, закрившись на рівні 1540,27 базисного пункту. Протягом сесії європейські майданчики демонстрували позитивну динаміку на тлі непоганих статданих Китаю, опублікованих до початку торгів, та європейської статистики, яка виходила протягом дня.
Одними з основних подій на ринках сьогодні були публікації Європейським центробанком і Банком Англії рівнів ключових процентних ставок і наступні коментарі глав фінансових відомств. Регулятори виправдали очікування аналітиків, зберігши процентні ставки на незмінному рівні, проте Центробанк Великобританії зміг порадувати інвесторів ще й збільшенням програми викупу активів на $79 млрд. (або 50 млрд. фунтів) і тепер державна програма становить близько 20% від ВВП країни. Додатковим драйвером зростання індексів стали непогані дані щодо промислового виробництва у Великобританії - в лютому показник зріс на 0,5%, хоча економісти розраховували на зростання в межах 0,2%. Німецький концерн Daimler AG, що виробляє автомобілі під брендами Mercedes-Benz, Maybach і Smart, несподівано показав сильні результати за IV квартал минулого року - його чистий прибуток зріс на 57% до 1,79 млрд євро, при цьому виручка зросла на 10% до 29,07 млрд євро, що призвело до зростання акцій більш ніж на 3%.
До відкриття американської сесії в деяких ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що грецькі політики досягли угоди про заходи щодо скорочення витрат, які необхідні для отримання фінансової допомоги від ЄС і МВФ. Трохи пізніше президент Європейського центрального банку Маріо Драгі підтвердив, що угоди Греції з міжнародними кредиторами щодо нового пакету фінансової допомоги досягнуто і це надало підтримку американським індексам на відкритті сесії. Додало позитиву і Міністерство праці США, яке опублікувало дані про первинні заявки з безробіття минулого тижня - показник склав 358 тисяч, хоча очікувалося 370 тисяч. «Однак позитиву вистачило ненадовго і опублікована перед закриттям європейській сесії статистика США призвела до корекції індексів на фондових майданчиках. Інформація щодо індексу довіри споживачів і товарних запасів на оптових складах не порадувала інвесторів і торги перейшли в червону зону», - коментує Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
Основні американські індекси після зростання на відкритті через годину вже втрачали 0,15-0,3%%, європейські ринки закривалися зростанням на 0,1-0,2%%, а український фондовий ринок до закриття не зміг утриматися в зеленій зоні і втратив 17,04 пункту по індексу UX. Усі 15 паперів індексного кошика УБ завершили сьогодні день у червоній зоні. Найбільші втрати серед індексних акцій Української біржі понесли папери Донбасенерго і Стаханівського вагонобудівного заводу, які подешевшали на 3,61% і 3,27% відповідно. Акції Єнакіївського метзаводу просіли на 1,81%, а папери Укрнафти втратили 1,68%. Березневий ф'ючерс втратив в ціні 0,63% і на закритті торгувався на позначці 1562,30 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 138 млн. грн., частка термінового ринку склала 80 млн. грн.
Завтра одними з основних ринкових подій будуть публікації даних щодо торговельного балансу Китаю та Сполучених Штатів Америки і даних щодо рівня інфляції в Єврозоні. Крім цього в кінці торгового дня в США буде опублікований важливий показник - індекс настрою споживачів від Університету Мічиган.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас