Адміністрація відзначає надходження 88 млн гривень на рахунки Держказначейства внаслідок декриміналізації економічних злочинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація відзначає надходження 88 млн гривень на рахунки Держказначейства внаслідок декриміналізації економічних злочинів

Казна та Політика
204
Адміністрація Президента відзначає надходження на рахунки Державного казначейства 88 млн гривень внаслідок набрання чинності закону про декриміналізацію економічних злочинів.
Про це сказав радник Президента-керівник головного управління Адміністрації Президента з питань судоустрою Андрій Портнов, виступаючи у Верховній Раді.
"Тільки за 2 тижні прийняття в Україні закону про гуманізацію відповідальності за господарські злочини на депозитні рахунки Державного казначейства надійшло вже 88 млн гривень у вигляді застави", - сказав він.
17 січня закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності)", яким передбачається декриміналізація низки економічних злочинів, набрав чинності.
Як повідомляло агентство, відповідним законом була замінена кримінальна відповідальність низки злочинів на адміністративну.
Зокрема, був змінений порядок застосування такого запобіжного заходу, як застава.
Застава полягає у внесенні коштів у національній грошовій одиниці на спеціальний рахунок, визначений у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів (чого раніше не було передбачено).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас