ЄС не буде продовжувати терміни переговорів для Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не буде продовжувати терміни переговорів для Греції

Казна та Політика
346
Євросоюз не планує продовжувати терміни переговорів лідерів політичних партій Греції за погодженням скорочення бюджетних витрат ще на 300 млн євро, повідомив офіційний представник Єврокомісії Амадеу Альтафаж Тардіу.
Як передає агентство Bloomberg, раніше на ринку з'явилися чутки про те, що переговори грецьких лідерів, що тривають вже шість днів, можуть бути продовжені ще на 15 днів. Спочатку Греція мала представити новий план економічних та бюджетних реформ ще в понеділок.
Проект меморандуму, який грецькі політики повинні затвердити для отримання другого пакета фінансової допомоги, включає в себе скорочення витрат на 3 млрд євро на рік, або на 1,5% ВВП, мінімальної зарплати - на 22%, а також ліквідацію до 2015 році 150 тис. робочих місць у держсекторі. Невирішеним поки залишається питання про зниження пенсій, яке і повинно забезпечити економію в 300 млн євро.
За словами Тардіу, міністри фінансів єврозони, які проведуть зустріч у Брюсселі в четвер увечері, уважно вивчать ситуацію в Греції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас