ФРН була змушена запустити резервні атомні реактори, імпортувати енергію з Австрії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРН була змушена запустити резервні атомні реактори, імпортувати енергію з Австрії

Енергетика
516
Німецькі генеруючі компанії в середу прийняли рішення відновити роботу декількох атомних реакторів, раніше переведених в розряд резервних, а також імпортувати електроенергію із сусідньої Австрії, щоб уникнути можливого перевантаження мереж через збільшення в період холодів споживання, пише газета Financial Times Deutschland.
За даними видання, зокрема, був задіяний реактор потужністю 220 МВт в місті Манхейм, він працював з 7:00 до 17:00 за місцевим часом. Оператором реактора є компанія Tennet Tso GmbH.
Резервні генеруючі потужності запускали також компанії 50 Hertz, Amprion і EnBW. Узгоджене рішення було прийнято увечері 7 лютого.
Крім того, ФРН запросила близько 500 МВт потужності з Австрії.
В Tennet та Вищому федеральному агентстві з електрики, телекомунікацій, пошти і залізниці ФРН (BNetzA) зазначили, що це "превентивні заходи". Для оцінки майбутніх потреб у використанні резервних потужностей компанії проведуть додаткові наради.
Задіяти резерви довелося не лише через сильні морози, а й з причини того, що частина генеруючих потужностей була задіяна для забезпечення потреб Франції. Зіграли свою роль і проблеми з поставками російського газу. У Німеччині є достатні запаси газу для забезпечення всіх потреб електрогенерації, проте його сховища розташовані в основному на півночі країни, а необхідність в додаткових поставках електроенергії особливо гостро відчувається на півдні, при цьому для транспортування необхідної кількості газу може знадобитися кілька днів.
Влітку минулого року уряд Німеччини прийняв рішення повністю відмовитися від використання АЕС і до 2050 року повністю перейти на відновлювані джерела енергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас