Олімпіада-2022 року обійдеться Україні в 10 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпіада-2022 року обійдеться Україні в 10 млрд дол.

1848
Україна продовжує серйозно готуватися до подачі заявки на Олімпійські ігри 2022 року.
Як пише газета Сегодня, заявку на право прийняти Ігри потрібно подати до 2014 року. Допомагати Україні будуть англійці, які цього літа втретє прийматимуть Олімпіаду.
Як відомо, днями в столиці Великобританії віце-прем'єр Борис Колесников зустрівся з мером Лондона Борисом Джонсоном. "Під час зустрічі Борис Джонсон сказав, що готовий допомогти Україні з експертами, які розробляли проект ігор для Лондона", - розповів мер Львова Андрій Садовий, який також був в українській делегації.
"Плануємо, що львівська арена, побудована для Євро, стане першою частиною олімпійського села-2022. Друга частина буде в Карпатах - у Славському і Тисовці", - додав він.
На думку львівського градоначальника, головним конкурентом України буде Мюнхен, а піде на Олімпіаду близько 10 мільярдів доларів. За словами Колесникова, грандіозну спортивну подію підготують за рахунок приватних інвесторів. До речі, англійцям ігри-2012 обійшлися в 9,5 мільярдів фунтів (16 мільярдів доларів), левову частку яких заплатили приватники.
В Лондоні "Олімпійський парк" почали будувати за шість років до старту Ігор, з 2006 року. Там майже готові всі спортивні об'єкти - стадіон, баскетбольні арени, велотреки, аквацентр, а також житло для спортсменів. Багато спортарен побудовані як конструктор. "Британці відходять від гігантоманії. Тобто, немає сенсу будувати за величезні гроші махини, які в повному обсязі будуть затребувані один раз, - заявив президент НОК України Сергій Бубка. - Британські об'єкти після ігор можна демонтувати або скоротити їх обсяг. Наприклад, баскетбольна арена вміщуватиме 12 тисяч глядачів. Потім її розберуть по частинах - до тих часів, коли вона знову знадобиться. А олімпійський стадіон скоротять на 55 тисяч місць, зараз він вміщує 80 тисяч".
Мер Лондона пообіцяв приїхати в Україну на Євро-2012, щоб вболівати за своїх у матчі проти Франції, який пройде в Донецьку 11 червня.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас