Газпром: Використання ПСГ України для підтримання експорту - "звичайна диспетчерська робота" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Використання ПСГ України для підтримання експорту - "звичайна диспетчерська робота"

Енергетика
556
Використання ресурсів українських сховищ для підтримки експорту російського газу в Європу - звичайна галузева практика - прокоментував заступник голови правління "Газпрому" (РТС: GAZP) Валерій Голубєв пропозиції своїх українських колег.
Раніше на цьому тижні прес-служба "Нафтогазу України" заявила, що готова допомогти "Газпрому" в повному забезпеченні споживачів Європи природним газом.
"Це звичайна диспетчерська робота. Ми так працюємо кожен рік. Для того ПСГ в Україні і створювалися, щоб взимку брати газ", - сказав в четвер журналістам Голубєв.
Українські ПСГ зосереджені на заході країни - вони побудовані спеціально для підтримки експорту газу з СРСР. Після "зникнення" великих обсягів газу "Газпрому" в українських підземках російська компанія відмовилася від послуг українських ПСГ. Між тим, сама по собі українська газотранспортна система функціонує за принципом заміщення - газ транзитного призначення з Росії використовується на промислово розвиненому Сході, а газ з ПСГ на Заході йде в Європу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас