В Україні закінчується термін подачі податкової декларації про майновий стан і доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні закінчується термін подачі податкової декларації про майновий стан і доходи

Казна та Політика
2494
В Україні сьогодні, 9 лютого, останній день подання податкової декларації про майновий стан і доходи. Такі терміни визначені в підпункті 49.18.5 Податкового кодексу України, зазначає Державна податкова служба України (ДПСУ).
"Відповідно до пп. 177.5.3 п. 177.5 ст. 177 кодексу остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником податку самостійно відповідно з даними, зазначеними у річній податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та суми плати за торговий патент на підставі документального підтвердження факту їх сплати", - йдеться в повідомленні.
Форму податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджено наказом Міністерства фінансів України від 7 листопада 2011 р. № 1395. Декларація складається з основної частини та 9 додатків.
Згідно з пунктом 179.9 Податкового кодексу, бланки податкових декларацій мають безоплатно надаватися органами державної податкової служби платникам податків за їх запитом, а також бути загальнодоступними для населення.
Декларація надається платниками податку на доходи фізичних осіб:
-фізичними особами, які не є суб'єктами підприємницької діяльності, подають і самостійно сплачують ПДФО, якщо протягом року отримували доходи;
-фізичними особами - підприємцями на загальній системі оподаткування;
-особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність;
-деякі інші категорії фізичних осіб.
Обов'язок щодо подання декларації у платника ПДФО виникає у разі отримання ним протягом звітного року окремих видів оподатковуваних доходів.
Відповідно до п. 179.2 розділу IV Податкового кодексу обов'язок платника податків щодо подання декларації вважається виконаним у випадку, якщо він отримував доходи:
-виключно від податкових агентів, крім випадків, прямо передбачених Податковим кодексом;
-від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими було сплачено податок відповідно до цього розділу;
-у вигляді об'єктів спадщини, які згідно з цим розділом оподатковуються за нульовою ставкою.
Дана декларація складається за звітний календарний рік, а фізичними особами - підприємцями, які протягом року зареєструвалися або перейшли зі спрощеної системи на загальну, - звітним періодом буде квартал, в якому розпочата діяльність або відбувся перехід.
Декларація подається до органу державної податкової служби.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас