Єврогрупа прийме рішення щодо розблокування другого пакету фіндопомоги Греції в четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврогрупа прийме рішення щодо розблокування другого пакету фіндопомоги Греції в четвер

Казна та Політика
161
Єврогрупа проведе зустріч, на якій буде прийматися рішення щодо розблокування другого пакету фінансової допомоги Греції у розмірі 130 мільярдів євро в четвер, 9 лютого, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на голову Єврогрупи Жан-Клода Юнкера.
Другий пакет фінансової допомоги Греції від Євросоюзу буде виданий у випадку, якщо країна погодиться на посилення заходів економії. В даний час прем'єр-міністр країни Лукас Пападімос проводить зустріч з лідерами політичних партій Греції, за підсумками якої, як очікується, буде схвалено нову кредитну угоду з ЄС.
Зустріч Єврогрупи відбудеться о 17.00 за Гринвічем.
Влада Греції мала підписати вимоги міжнародних кредиторів (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ) щодо скорочення бюджетних витрат ще в неділю, проте домовитися не вдалося, і переговори були перенесені.
Крім того, грецькі політики все ще не досягли домовленості про часткову реструктуризацію держборгу з приватними кредиторами країни. Ця угода є ще однією умовою розблокування другого пакету фіндопомоги, без якого Греції доведеться оголосити дефолт вже в березні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас