ENI: "Газпром" пообіцяв заповнити недопоставки газу в Італію до кінця тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ENI: "Газпром" пообіцяв заповнити недопоставки газу в Італію до кінця тижня

Енергетика
134
Заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв пообіцяв, що російська монополія заповнить нестачу в поставках газу в Італію до кінця поточного тижня. Про це італійським ЗМІ повідомив прес-секретар найбільшої в Італії нафтогазової компанії ENI SpA Джанні Ді Джованні, передає Reuters.
В даний час "Газпрому" необхідно наростити поставки в Італію на 10%, щоб республіка змогла задовольнити свої поточні потреби в природному газі.
6 лютого Рим прийняв екстрені заходи, покликані нівелювати негативний ефект від браку газових поставок з Росії. Зокрема, влада Італії з 7 лютого припинила поставки газу низці промислових споживачів, з якими були укладені контракти, що перериваються.
Як повідомив італійський газотранспортний оператор Snam, сьогодні він очікує отримати 94,2 млн куб. м російського газу, тоді як запитував 108,3 млн куб. м.
Російський газ надходить до Італії через пункт обліку Тарвізіо поблизу кордону з Австрією. Минулого місяця на Апенніни прийшли рекордні морози з сильними снігопадами, через що споживання газу різко збільшилося. З 31 січня ц.р. Італія отримує російського газу менше добових потреб. 3-4 лютого 2012 р. брак російського газу досягав 30% відносно запитаних обсягів, після чого італійська влада оголосила, що ситуація з газопостачанням стала критичною. Італія покриває за рахунок імпорту 90% своїх потреб у природному газі, причому на російський газ припадає 30% імпортних поставок.
4 лютого ц.р. заступник голови правління ВАТ "Газпром" Андрій Круглов повідомив, що концерн в даний час не в змозі задовольнити заявки європейських споживачів на додаткові поставки газу понад законтрактовані обсяги. Крім того, Круглов визнав, що протягом декількох днів було невелике зменшення поставок у європейські країни обсягом до 10%, але потім поставки повернулися до обсягів, передбачених контрактами.
Нагадаємо, попит на російський газ в перший тиждень лютого збільшився на 25%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас