Газпром: Ми пішли на поступки Україні і дали більше газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Ми пішли на поступки Україні і дали більше газу

Енергетика
992
У Газпромі заявили, що пішли на поступки Україні, збільшивши поставки газу, яны було закладено в контрактом.
" Як тільки похолодало, Україна раптом згадала, що вона маэ можливість запитувати 50 мільярдів кубічних метрів газу. Сказали, а давайте ми в холодні дні попрацюємо за им обсягом. Попри все те, що доповнень ( до контракту) поки не було підписано, ми пішли назустріч нашим українським колегам, дали їм ті обсяги, які перевищують той обсяг, який чітко за контрактом", - заявив в ефірі телеканалу "Росія" заступник голови Газпрому Олександр Медведєв.
Медведєв також висловив подив тим, що Україна прагне знизити закупівлі газу до 27 мільярдів кубометрів. "Досить дивно було чути, коли було тепло в січні: Україна говорила, ми будемо у вас купувати тільки 27 мільярдів кубічних метрів газу. Тобто, прагли більше ніж в 2, 5 рази скоротити закупівлі. При цьому чітко визначені контрактні обсяги, які можуть мінятися тільки за взаємною домовленістю сторін", - вказав заступник голови російської газової монополії.
Крім того, Медведєв висловив задоволення підписаними з Україною газовими контрактами в 2009 році. " У нас минулий рік закінчився, на жаль, безрезультатно щодо переговорів, які ми вели з розширення нашого співробітництва. Але, слава богу, що підписані в 2009 році контракти дозволяють не турбуватися про продовження поставок. Тобто, ризику для транзиту або для поставок газу, немає", - вказав він, додавши при цьому, що треба поменше звертати уваги на заяви і працювати за контрактом.
Нагадаємо, сьогодні в НАК "Нафтогаз України" заявили, що відбір російського природного газу йде в повній відповідності із заявленими обсягами. Також у Нафтогазі підтвердили, що в 2012 році компанія готова закупити у ВАТ Газпром лише 27 мільярдів кубометрів газу.
Як повідомлялося, згідно з даними за розрахунками Нафтогазу за січень і грудень, Україна в січні 2012 року скоротила імпорт газу з Росії на 23%.
Сьогодні Нафтогаз заявив, що Україна відбирає російський природний газ у суворій відповідності із заявками і в повному обсязі виконує заявки ВАТ "Газпром" на транзит газу в країни Європи. У Газпромі продовжують наполягати, що Україна відбирає палива понад норму.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас