Відстали від сучасного світу: Азаров стурбований енергоефективністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відстали від сучасного світу: Азаров стурбований енергоефективністю

Енергетика
560
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив створити міжвідомчу робочу групу на чолі з міністром фінансів Валерієм Хорошковським для розробки довгострокових програм і механізмів щодо стимулювання енергоефективності.
"Я вирішив створити міжвідомчу робочу групу на чолі з міністром фінансів Валерієм Хорошковським для розробки довгострокових механізмів стимулювання енергоефективності та розробки державних і регіональних програм з енергоефективності, які повинні бути відповідно відображені в бюджетних планах на той період, на який вони зараз розробляються - тобто до 2015 року", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу.
Крім цього, прем'єр вважає за необхідне провести в країні повний енергоаудит.
"Країні необхідний повний енергоаудит: теплоенергетики, промислових виробництв, житлово-комунального господарства. Інструментальний аудит, який дасть об'єктивну картину енерговитрат і розуміння, на чому зосереджувати наші обмежені ресурси", - пояснив він.
Прем'єр переконаний, що Україні вдасться більш енергоефективно використовувати свої ресурси, а також провести необхідні реформи в житлово-комунальному господарстві.
"Ми взагалі в багатьох речах дуже відстали від сучасного світу - це потрібно визнати і працювати на виправлення ситуації. Без істерик і спекуляцій, які влаштовують ті, хто поливають брудом владу з трибуни в теплому, між іншим, парламенті, і показово турбуються про долю людей, які постраждали в ці екстремальні холоди", - додав він.
Нагадаємо, недавно прем'єр-міністр України заявив, що морози виявили одночасно і сильні, і слабкі сторони енергетики.
При цьому як сильну сторону прем'єр вказав відсутність відчутних втрат. "Наша енергосистема працювала ефективно. Незважаючи на те, що виходили з ладу атомні енергоблоки і теплоблоки, не було перебоїв з подачею електроенергії", - вказав він.
У той же час слабкою стороною виявилася висока енерговитратність, вважає Азаров. "Ми при виробленні електроенергії спалюємо значно більше палива, ніж це необхідно, якщо порівнювати з європейськими стандартами", - резюмував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас