Експерти: Україна зможе вийти на ринки запозичень навесні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Україна зможе вийти на ринки запозичень навесні

Фондовий ринок
348
Зовнішня кон'юнктура поки не сприяє розміщенню Україною першого в цьому році випуску єврооблігацій, очікувати зміни ситуації в кращий бік можна навесні, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" експерти фондового ринку.
За словами аналітика ринку облігацій групи "Інвестиційний капітал Україна" (ICU) Тараса Котовича, поточні рівні ставок, за якими можуть бути розміщені нові євробонди, не сприяють швидкому виходу України на зовнішні ринки. Враховуючи значний обсяг запланованих на цей рік запозичень, країна, в першу чергу, зосередиться на перепакетуванні кредиту російського ВТБ в єврооблігації на $2 млрд, а залучення інших запланованих $2 млрд запозичень відбудеться вже після вирішення цього питання, вважає експерт.
При цьому Т.Котович не відкинув можливого дроблення кожної з цих частин ще на дві з різними термінами погашення. Найімовірніше, це будуть п'яти- і 10-річні єврооблігації з погашенням в 2017-му і 2022 рр.
Високий поточний рівень ставок на боргових ринках відзначає також спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів інвесткомпанії "Драгон Капітал" Сергій Фурса. На його думку, уряд України в даний час не готовий залучати позики з прибутковістю вище 8% річних.
Разом з тим, вважає С.Фурса, в разі сприятливих ринкових умов Україна зможе розмістити в поточному році кілька випусків євробондів.
Аналітик з інструментів з фіксованою прибутковістю інвесткомпанії "Сортіс" Володимир Білик вважає малоймовірним розміщення єврооблігацій в першому кварталі 2012 року в силу закритості зовнішніх ринків і високих відсоткових ставок, що становлять для України в даний час близько 10% проти 7,5% роком раніше.
Крім того, в поточних умовах складно спрогнозувати обсяги та строки обігу майбутніх випусків єврооблігацій, зазначив експерт, додавши, що ці параметри будуть залежати виключно від ринкової кон'юнктури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас