Українські фондові індекси в середу вранці продовжують зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в середу вранці продовжують зростати

Фондовий ринок
76
Фондовий ринок України почав торговельну сесію середи продовженням висхідної динаміки індексів, що намітилася напередодні: індикатор "Української біржі" (УБ) до 10:35 кв знизився на 0,78% - до 1559,52 пункту, індекс ПФТС - на 0 , 43%, до 583,82 пункту.
В індексному кошику УБ вранці в зростанні лідирували акції Ясинівського коксохімзаводу (+3,46%), "Укрнафти" (+2,91%) і концерну "Стирол" (+2,47%).
Серед індексних паперів ПФТС угоди пройшли з акціями "Укрнафти" (+1,59%), "Укртелекому" (+0,54%) і "Західенерго" (-0,2%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, оптимізм на ринку зміцнили заяви голови ФРС США Бена Бернанке, озвучені напередодні: на думку глави американського центробанку, незважаючи на зниження показника безробіття в країні до рівня 8,3%, статистика недооцінює слабкість ринку праці та основні ризики для економіки полягають в недостатньому зниженні безробіття.
"Інвестори відразу ж угледіли в цій заяві натяк на наміри американського центробанку почати третій етап "кількісного пом'якшення", - сказав Сабадаха.
Крім того, за його словами, інвесторів обнадіяли запевнення Б.Бернанке, що ФРС підтримує тісні зв'язки з європейськими колегами та уважно стежить за розвитком європейської боргової кризи, готуючись зробити необхідні кроки для захисту американської фінансової системи та економіки в цілому.
На думку аналітика інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексія Сидорова, певний позитив на ринки привнесла неофіційна інформація про те, що готується прийняття грецьким парламентом умов кредиторів.
Крім того, експерт звернув увагу на підвищення торговельної активності на ринку заявок УБ протягом останніх сесій. "Ймовірно, гравці не очікують істотного погіршення зовнішньої кон'юнктури і відіграють значний дисконт українського ринку до розвинених майданчиків", - вважає Сидоров.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас