У Придністров'я залишилося 49 тис. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Придністров'я залишилося 49 тис. доларів

Казна та Політика
849
В кінці 2011 року з невизнаної Республіки Придністров'я були виведені майже всі її золотовалютні резерви. Про це, як передає місцеве агентство, "Ольвія-Пресс", заявив президент республіки Євген Шевчук, виступаючи по ТБ. За його словами, "на валютних рахунках залишилося всього 49 тисяч доларів".
Суму, яка пропала, глава республіки при цьому не назвав. Проте раніше, виступаючи в парламенті, він зазначав, що "на інші рахунки було переведено 90% золотовалютного резерву". Шевчук, як повідомляв "Новий регіон", тоді додав, що про це йому стало відомо ще до інавгурації (Євген Шевчук вступив на посаду 30 грудня, змінивши на посту президента Ігоря Смирнова, який керував республікою понад 20 років).
Золотовалютними резервами в Придністров'ї управляє Придністровський республіканський банк (це Центробанк невизнаної республіки). Правоохоронні органи Росії запідозрили керівництво цього банку в розкраданні коштів, що надходять у невизнану республіку з РФ. У привласненні грошей, як повідомлялося, підозрювали голову правління ПРБ Ольгу Іонову та її заступника Олега Бризицького. Крім того, причетним до розкрадань російська сторона визнала сина президента Придністров'я Олега Смирнова. Слідчий комітет РФ порушив справу за статтею 160 КК РФ ("Привласнення або розтрата").
Шевчук не уточнив, кого конкретно підозрюють у виведенні золотовалютних резервів. У той же час новий президент Придністров'я зазначив, що ведеться перевірка діяльності осіб, які займали високі пости в республіці. "У нас вже зараз є матеріали, які дають підставу вважати, що деякі чиновники діяли, м'яко сказати, не в державних інтересах. Зараз йдуть перевірки, збір матеріалів. Ці матеріали будуть направлені в правоохоронні структури", - повідомив він.
Глава республіки додав також, що в умовах браку валютних коштів керівництво Придністров'я звернулося "за консультаційною допомогою до Центробанку і Федеральної митної служби РФ".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас