Індія чекає мінімального зростання економіки за три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія чекає мінімального зростання економіки за три роки

Казна та Політика
162
Зростання індійської економіки може сповільнитися до рівня нижче 7% в поточному фінансовому році і стати мінімальним з кризового 2008-го через дії Центробанку, спрямовані на боротьбу з інфляцією, і політичну кризу.
Уряд країни очікує зростання її ВВП на 6,9% у фінансовому році, який закінчиться в березні, тоді як раніше чиновники прогнозували зростання економіки на 7-7,5%.
У попередньому фінансовому році індійська економіка зросла на 8,4%, і до недавнього часу влада країни розраховувала вийти на двозначне зростання, як в Китаї.
Економіка Індії сповільнилася на тлі кризи єврозони і жорсткої монетарної політики Делі, а також політичного паралічу що відлякує інвесторів.
Від Резервного банку Індії ринки чекають зниження ставок після півторарічного періоду посилення грошово-кредитної політики, що завершився в жовтні.
Проте рівень інфляції залишається високим, через що Центробанку складніше підтримувати зростання.
"Ми не чекаємо різкої зміни економічної динаміки в бік прискорення. Темпи зростання світової економіки залишаються слабкими. Ситуація всередині країни також не покращилася", - говорить старший економіст Kotak Mahindra Bank Індраніл Пан, який чекає зростання економіки Індії на 6,7% в цьому фінансовому році і на 6,6% в наступному.
На відміну від більшості азіатських партнерів Індія відчуває дефіцити бюджету і поточного рахунку торгових операцій, через що фінансування багато в чому залежить від відомих своєю мінливістю іноземних інвесторів. У 2012 році інвестиції течуть назад в Індію після відтоку в 2011-му, але ситуація може змінитися, якщо боргова криза єврозони поглибиться.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас