В тепломережах України втрачається 60% тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В тепломережах України втрачається 60% тепла

Енергетика
619
По Україні в середньому в тепломережах відбувається 60% втрат тепла. Про це заявив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров під час консультацій з громадськістю з питань енергоефективності, передає кореспондент РБК-Україна.
"30% тепла втрачаємо від відсутності теплозахисту будинків, 15% втрачається на вхідних тепломережах і 15% - на розвідних тепломережах. В результаті, виходить 60% втрат тепла... Це все включається у вартість тепла: чому людина повинна платити за такі величезні втрати тепла?" - сказав Азаров.
На початку лютого Азаров повідомив, що Кабінет міністрів України підготує програму для зниження енерговитратності в житлово-комунальному господарстві. "Екстремальні морози безжально нагадали про давно відому нам проблему. Наше господарство надзвичайно енергозатратне. Держава використовує зайві і дорогі енергоресурси, а громадяни витрачають зайві гроші на поставку тепла", - сказав тоді він.
Згідно з даними міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, в Україні амортизовані 63% тепломереж. Всього в країні налічується 33 тис. км теплових мереж.
Торік рівень оплати населення України за житлово-комунальні послуги склав 97,8% нарахованих сум - 35,8 млрд грн. Заборгованість за опалення збільшилася на 95,8 млн грн і склала 5,726 млрд грн.
У грудні 2011 р., як і в листопаді, серед регіонів найбільша заборгованість за опалення зафіксована в Донецькій (1,07 млрд грн), Дніпропетровській (899 123 000 грн) і Харківській (728 411 000 грн) областях.
У січні 2012 р. після того як у більшості міст України споживачам стали приходити рахунки з підвищеними тарифами на житлово-комунальні послуги, Азаров зажадав від місцевої влади скасувати всі рішення щодо підвищення з 1 січня тарифів.
У червні минулого року Кабінет міністрів України затвердив єдиний підхід до формування тарифів на житлово-комунальні послуги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас