Аржевітін (НУНС) вважає, що проект створення санаційного банку на базі Родовід Банку завершився безуспішно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аржевітін (НУНС) вважає, що проект створення санаційного банку на базі Родовід Банку завершився безуспішно

155
Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", голова ради Асоціації українських банків Станіслав Аржевітін вважає, що проект створення санаційного банку на базі Родовід Банку завершився безуспішно.
Про це він повідомив на прес-конференції.
"Мені здається проваленим проект створення санаційного банку на базі Родовід Банку", - сказав він.
На думку Аржевітіна, законопроект про створення санаційного банку (№8586), прийнятий Радою в першому читанні 17 червня 2011 року, так і не буде розглянуто у другому читанні як такий, що втратив актуальність.
"Були прийняті й інші нормативні документи (щодо санаційного банку Кабміном і НБУ), однак все забуксувало", - сказав депутат.
Аржевітін припустив, що влада відмовляться від ідеї створення санаційного банку на базі Родовід Банку на користь реалізації іншого сценарію - розширення функцій Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з наданням фонду права вводити в банках тимчасові адміністрації і ліквідувати банки.
Як повідомляло агентство, 17 червня 2011 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №8586 "Про санаційний банк" депутатів Юрія Каракая та Володимира Наконечного від фракції Партії регіонів.
14 вересня 2011 р. на підставі подання НБУ Кабмін видав розпорядження "Про створення санаційного банку".
Правління НБУ 15 вересня 2011 р. прийняло постанову про припинення роботи тимчасової адміністрації в Родовід Банку і організації роботи для забезпечення виконання ним функцій санаційного банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас