Білорусія в 2012-му профінансує держпрограми на 2,2 млрд доларів за рахунок бюджету і банківських кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія в 2012-му профінансує держпрограми на 2,2 млрд доларів за рахунок бюджету і банківських кредитів

Казна та Політика
110
Білорусія виділить з бюджету близько 2,2 млрд доларів, або 18,5 трлн білоруських рублів, на кредитування державних програм в 2012 році. Про це заявив у вівторок міністр фінансів республіки Андрій Харковець на засіданні Ради міністрів у Мінську.
"У бюджеті збережеться традиційна підтримка реального сектора економіки, що дозволить забезпечити його стабільну роботу. Для кредитування найважливіших державних програм у 2012 році передбачається направити 18,5 трильйона рублів", - цитує Харковця білоруське державне агентство БелТА.
При цьому міністр зазначив, що цей обсяг буде забезпечений за рахунок раніше накопичених коштів уряду в розмірі 7 трлн білоруських рублів (близько 0,83 млрд доларів), а решта - кошти банків, включаючи зворотні ресурси.
Як уточнюється, велика частина коштів спрямовується на кредитування будівництва житла (7,5 трлн білоруських рублів, або близько 0,9 млрд доларів). Також будуть фінансуватися програма оснащення технікою, закупівля урожаю 2012 року, програма розвитку молочної галузі, закупівля паливно-мастильних матеріалів.
За словами Харковця, для виконання плану кредитування бракує ресурсів на 3 трлн білоруських рублів (близько 357 млн доларів). "Але ця сума не настільки критична, її можна буде знайти за рахунок недержавних ресурсів, у тому числі комерційних банків, і на зарубіжних ринках", - уточнив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас